Yrkeshögskolan Nära Dig

Yrkeshögskolan är en fantastisk möjlighet!

Yrkeshögskoleutbildning YH är en fantastisk möjlighet för att tillgodose arbetslivet med rätt kunskap och kompetens. Du som arbetsgivare har mycket att vinna på att engagera dig i dessa eftergymnasiala utbildningar. Om du som arbetsgivare satsar din tid i utbildningen får du rätt utbildad personal, nätverk med andra och en hel del glädje på vägen. Du som då studerar har med andra ord väldigt stor chans till nästa jobb i karriären!

Arbetslivet styr utbildningen tillsammans med skolan 

För att säkerställa att våra utbildningar motsvarar krav och förväntningar som ställs hos er i arbetslivet, så samskapar vi utbildningarna tillsammans. Man kan vara aktiv i både planering och genomförande, tex genom att delta i utbildningens ledningsgrupp, vara konsult, erbjuda studiebesök och erbjuda egentligen den praktikplats LIA, lärande i arbete. Att varva teori och praktik är ett vinnande koncept för YH (LIA är en stor del av utbildningstiden – ca 30 %) och statistiken säger att 93 % har jobb efter examen.

Utbildning som gör skillnad och resultat

I vårt område samskapar vi – arbetslivet och skolorna kring utbildningarna, ett sätt att hjälpa varandra över kommungränserna. Idag ingår kommunerna Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Markaryd, Olofström, Osby, Älmhult och Östra Göinge. I samarbetet ingår även Högskolan Kristianstad och Önnestad Lantbruksgymnasiet/Hushållningssällskapet Skåne.

Tillsammans skapar vi bättre förutsättningar för alla parter. Genom att undersöka vilka kunskapsbrister som signaleras, hjälper vi till att matcha era behov med utbildad kompetens som behövs och som bidrar till att ni i arbetslivet kan fortsätta utvecklas och bli mer konkurrenskraftiga.

Idag är våra utbildningar kopplade till vissa branscher, men då YH är konstant föränderligt så ska vi hela tiden följa och lyssna in era behov. Så tillsammans samskapar vi utbildningar för alla branscher!

Så tveka inte att höra av er om ni vill prata kompetens- och kunskapsmöjligheter!