•  

Grattis Framtidens ledare!

I Skåne Nordosts regi bedrivs utbildningen Framtidens ledare som syftar till att föra fram och stötta kommunanställda som vill utvecklas i sitt ledarskap. Inför sin närmsta chef examinerades 20 nya framtida ledare på Bäckaskog Slott den 26 september.

Framtidens ledare är en återkommande utbildning som kan sökas av Skåne Nordost-kommunernas anställda som vill komma vidare i sin ledarskapsutveckling. De som examinerades på Bäckaskog slott var den femte gruppen framtidens ledare. Utbildningstillfällena löper parallellt och i april 2013 startar det 8:e programmet. Inbjudan och ansökningsblankett kommer att publiceras senare i höst. Är du intresserad av att söka så går det bra att redan nu ta kontakt med din kommunkontakt för att få veta mer.

Kontaktuppgifter hittar du här

Fokus på personligt ledarskap
Att gå ledarskapsutbildningen tar 1,5 år och innebär totalt 18 utbildningsdagar. Under utbildningen har deltagaren kontinuerlig kontakt med en mentor som är chef/arbetsledare i någon av kommunerna i Skåne Nordost. Mentorn fungerar som inspiratör, bollplank och coach under resans gång.

 

Ett par framtida ledare:

Bild på Daniel Oredsson, en framtida ledareDaniel Oredsson är upphandlingsansvarig i Östra Göinge kommun och brinner för det strategiska upphandlingsarbetet. Utbildningen Framtidens ledare har varit värdefull på många sätt, bland annat då det är ett forum där deltagaren uppmuntras att sätta ord på sina personliga ledaregenskaper.

– Jag har lärt känna mig själv på ett annat sätt och inser att jag är utvecklingsorienterad med ett fokus på framtiden. När jag förstår mina personliga ledaregenskaper så kan jag använda dem för att arbeta strategiskt för att exempelvis höja kvaliteten i de tjänster som upphandlas i kommunen, sa Daniel Oredsson.

 

Bild på framtidens ledare Jessica JohnassonJessica Johansson har arbetat som vårdlärare på Milnergymnasiet i Kristianstad i 12 år. Efter att ha gått Framtidens ledare känner hon sig starkare i sin roll och kan ge mer av sig själv.

– Jag är en person som driver saker och har en stark lust att utvecklas vidare. Jag har fått ett antal verktyg som jag kan plocka fram i ett framtida ledarjobb, sa Jessica Johansson.

 

 

Bild på tavla med ledaregenskaperSamtliga framtida ledare fick sammanfatta sina ledaregenskaper på en tavla som sedan ställdes ut under diplomeringsceremonin.