Öppen

Bagare och konditor

Vill du fördjupa dina kunskaper och förbättra ditt hantverk inom bageri och konditori? Efter vår ettåriga utbildning kan du jobba som kreativ konditor eller bagare inom såväl små hantverksföretag som större företag i branschen. Är du dessutom kreativ, nytänkande, flexibel, har förmåga att planera och organisera ditt arbete samt gillar att samarbeta?

Med kunskaper inom bageri/konditori skapar du utifrån råvaror olika sorters mat-, vete och kaffebröd samt tårtor och bakelser. Det krävs goda hantverkskunskaper i kombination med sinne för smak, färg och form.

Utbildningen vidareutvecklar dina hantverkskunskaper och förfinar dina förmågor. I kursen Bageri fördjupar du dina kunskaper inom laminerade degar, matbröd samt söta degar. I kursen Konditori fördjupar du dina kunskaper inom klassiska och internationella bakverk. Kursen Skapande konditori ger dig grundläggande kunskaper inom socker, choklad och marsipan.

Utbildningen erbjuder dig att avlägga gesällprov i slutet av utbildningen i samråd med SBK.

Välkommen att vidareutveckla dina kunskaper i branschen via vår utbildning på Yrkeshögskolan Kristianstad!

Frågor, funderingar och ansöka?

start augusti 2024 Kristianstad 100 % 215 poäng - 1 år Yrkeshögskola