Sveriges Bästa Näringslivsdag – 2019

Sveriges Bästa Näringslivsdag 2019 genomfördes den 16 september. När över 700 personer från näringslivet, aktörer och kommuner samlas på Kristianstad Österlen Airport blir det en succé!

Syftet med dagen var att ge möjligheten för nätverkande, men även erbjuda ny inspiration och kunskap genom föredrag och panelsamtal. År 2019 var årets ledord Mod, Kraft och Stolthet. Utställarna fördelades i tre rum på Kristianstad Österlen Airport baserat på ledorden. Det bjöds på god fika från Duvanders och Nilla Catering stod för den goda lunchmeny som fyllde oss med ny energi. Elever från första året på Christan 4:s Gymnasium i Kristianstad hjälpte till under dagen med att hälsa välkommen, servera mat och guida besökarna runt.

Staffan Taylor, en av Sveriges mest bokade unga föreläsare och moderatorer, axlade uppdraget att hålla ihop dagen som moderator! Som professionell drömmare berörde och inspirerade han oss, samtidigt som han lotsade oss genom dagen.

Under dagen genomfördes föreläsningar och andra aktiviteter inom ledorden.
MOD: Petter”Artisten, varumärket och entreprenören”. Petter har ända sedan barnsben haft modet att gå sin egen väg och kreativiteten har varit hans språk. Med exempel från sitt eget liv berättade han om vikten av att gå sin egen väg, att hitta glädjen i det man gör och att ha viljan att övervinna sina motgångar. Hans ständiga förnyelse, framåtanda samt outtömliga kärlek till musiken och språket har gjort Petter till en levande legend på den svenska musikscenen, men även till en framgångsrik entreprenör med stort mod. 
KRAFT:
Susanne Pettersson – ”Kraften i dig!”. Susann som är mental rådgivare, inspiratör, föreläsare samt utnämnd till årets kvinnliga talare 2018 genomförde sin bejublade föreläsning ”Kraften i Dig”. Susanne Petterson är en av Skandinaviens ledande konsulter inom förändringsarbete och hon berättade vad som krävs för att må och prestera bra, hur man hanterar motgångar samt hur man vågar byta och bryta mönster.
STOLTHET: Sex företag från nordöstra Skåne berättade vad som gör dem stolta, vad som utmanar dem varje dag, vad som gör att de lägger själ och hjärta i just sina företag. Att vara stolt över det som finns här och berätta det för varandra tror vi gör oss starkare och ger oss mer mod. Krister Asplund modererade denna punkt på dagen. De stolta företagen var: Fönsterspecialisten i Osby kommun, Lina och Evas Lanthandel i Hörby kommun, Solhaga Garden i Kristianstads kommun, Wetlandi i Bromölla kommun, MN Convey i Östra Göinge kommun och Stoby i Hässleholms kommun. 

Prisutdelning: Under dagen genomfördes utdelning av Årets Innovationspris och utdelning av Årets Ledartalang. 

Vi vill rikta ett stort TACK till alla våra sponsorer och samarbetsparters 2019!

Huvudsponsor:

  • Sparbanken Skåne
  • Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad

Dagsponsorer:

  • Almi
  • Circom
  • E-koncept
  • Orderinvest

Lunchleverantör

  • Nillas Cataring

Fikaleverantör

  • Conditori Duvanders

Samarbetspartner: Högskolan Kristianstad Utvecklings AB och Krinova Incubator & Science Park.

 

Tillbaka till 2019 – Film.

 

Sagt om dagen

”WOW!! Vilket fantastiskt upplägg; inspirerande, energigivande och god balans mellan de olika passen och nätverkandet.”

”Ett av få event som tar höjd för nätverkande. Bra!!”

”Spännande tema med relevanta ledord”