Öppen

Elingenjör – Elkonstruktion

Som elingenjör/konstruktör arbetar du med tekniska arbetsuppgifter kopplade till elektricitet och som behövs inom flera områden tex bygg och industri. Du kommer att arbeta med att ta fram kundanpassade lösningar utifrån funktionsbeskrivningar och kravspecifikationer. Arbetet handlar ofta om att ta fram ritningar, scheman, tekniska beskrivningar och andra systemlösningar.

Som elingenjör/konstruktör arbetar du med att designa belysning och kraftsystem i tex bostäder, skolor eller sjukhus. Dessa system projekteras i nära samråd med arkitekter, byggnadskonstruktörer och teknikkonsulter för att utforma morgondagens fastigheter.

Som elingenjör/konstruktör arbetar du nära automationsingenjörer och mekanikkonstruktörer för att tillsammans skapa maskiner och utrustningar som är en förutsättning inom den moderna industrin. Det kan tex handla om maskiner för att förpacka livsmedel eller bygga avancerade produktionslinjer inom bilindustrin.

Utbildningen är perfekt för dig som har ett mer praktiskt intresse och som kanske vill få rollen som projektledare inom elinstallationer.

Välkommen att studera hos oss på Yrkeshögskolan Syd till en bransch där du blir eftertraktad!

Frågor, funderingar och ansöka?

start augusti 2024 Hässleholm 100 % 400 poäng - 2 år Yrkeshögskola