Öppen

Processtekniker Smart Industri

Är du intresserad av en högteknologisk bransch där du efterfrågas och där det finns ett stort behov av att nyrekrytera? Är du en problemlösare och tekniskt intresserad? Tycker du om att arbeta både självständigt och i team med utveckling? Då ska du utbilda dig till processtekniker!

Processtekniker har en helhetssyn över processflödet. Arbetsuppgifterna varierar beroende på tillverkningen och antalet personer som ingår i arbetslaget. Uppgifter som att styra och kontrollera en tillverkningsprocess, övervaka och styra med hjälp av datorer och teknisk utrustning.

Utbildningen präglas av ett upplevelsebaserat och projektorienterat arbetssätt där du ställs inför realistiska problem och uppmuntras att själv söka lösningen. Utbildningen genomförs omväxlande i grupp och enskilt och kommer huvudsakligen att bedrivas på svenska, men vissa kursmoment kommer att genomföras på engelska. Processindustrin är en internationell arbetsmiljö och på flera stora, men även små företag är engelska idag koncernspråk.

Välkommen att utbilda dig hos oss på Yrkeshögskolan Syd i Olofström!

Frågor, funderingar och ansöka?

start augusti 2023 Olofström 100 % 400 poäng - 2 år Yrkeshögskola